UFKK BL stranica na facebook-u!
UFKK BL stranica na twitter-u!
Otvorena 6. Međunarodna izložba fotografija FOTO EMOCIJA 2017
Utorak, 25 Jul 2017 07:49

U organizaciji Univerzitetskog foto kino kluba u ART DVORIŠTU Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci 20. jula u 21:00 čas otvorena je 6. Međunarodna izložba fotografija FOTO EMOCIJA 2017.

 

 

Na novootvorenoj sceni ART DVORIŠTA Banskog dvora posjetiocima se u ime organizatora prvo obratio Milorad Kašćelan, predsjednik organizacionog odbora ove izložbe, istakavši da je ovo još jedna u nizu izložbi kojom ove godine Univerzitetski foto kino klub obilježava 40 godina svog postojanja i rada.

 

Na samom početku, minutom ćutanja je odata pošta nedavno preminulom članu Univerzitetskog foto kino kluba, majstoru fotografije Branku Pejakoviću Peyi, inače jednom od autora – učesnika ove izložbe.

 

Izložbu je otvorio Ozren Božanović, predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine, rekavši tom prilokom da mora spomenuti tri, za ovu izložbu, jako značajne stvari.

 

Kao prvo, to je izuzetna saradnja Univerzitetskog foto kino kluba i Banskog dvora u organizaciji velikog broja sjajnih fotografskih manifestacija. Izuzetna realizacija pomenutih izložbi, bilo da je u pitanju postavka ili projekcija, uz posjetu samim izložbama koja je uvijek nadprosječna, dovelo je na neki način u Banjaluci do „formiranja publike“ kada je u pitanju kreativna fotografija. To predstavlja drugu jako bitnu stvar i posebno utiče na značaj i kvalitet samih manifestacija.

 

Treća bitna stvar je istrajnost i tradicija u uzboru same teme FOTO EMOCIJA na koju su pristigli veoma kvalitetni radovi, što nije slučaj na mnogim sličnim izložbama u okruženju.

 

I ovogodišnja izložba ima Patronat Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost(FIAP), a samim tim i najveći rang i na njoj učestvuje 256 autora iz 50 zemalja.

 

Žiri izložbe u sastavu:

 

 

  • Dragan Prole, MF AUFBiH, EFIAP/p
  • Ozren Božanović, KMF AUFBiH, AFIAP
  • Dejan Selaković, AFIAP

 

 

je od skoro 3.700 pristiglih radova na 4 teme (Slobodna - kolor, Slobodna - monohrom,Emocija i Pejzaž) napravio sjajan izbor fotografija koje su se našle na izložbi i u svakoj temi nagradio radove koji su se izdvojili svojim kvalitetom.

 

Na kraju, posebno treba istaći samu projekciju izložbe koja je sjajno pripremljena i realizovana u jednom drugačijem, nesvakidašnjem ambijentu, posjetiocima prepune scene Art dvorišta Banskog dvora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIAP Plaketa - Banja Luka Salon

Naši prijatelji