UFKK BL stranica na facebook-u!
Praznik fotografije - najbolji svjetski i domaći autori u Banskom dvoru
Sreda, 29 Novembar 2017 08:06

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, u četvrtak 23.11.2017. godine u 19 časova, otvoren je 11. Međunarodni salon fotografije „BANJA LUKA 2017“ i izložba bosanskohercegovačke fotografije FOTOBiH 2017.

 

 

 

U prisustvu velikog broja ljubitelja fotografije prisutnim se obratio direktor Kulturnog centra Banski dvor Mladen Matović, koji je istakao da mu je veoma drago što se ove izuzetne izložbe fotografija nalaze u programu obilježavanja 85 godina Banskog dvora. Čestitajući jubilej 40 godina postojanja Univerzitetskom foto kino klubu, napomenuo je kako će veoma uspješna saradnja Kulturnog centra Banski dvor i Univerzitetskog foto kino kluba biti nastavljena, uz nastojanje da se ona u narednom periodu još više produbi i unaprijedi.

 

Poslije uručenja diploma najuspješnijim autorima izložbu je otvorio predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine Ozren Božanović.

 

Na izložbu Banja Luka 2017 je pristiglo 3.267 fotografija od 233 autora iz 50 zemalja.

Žiri u sastavu: Branislav Brkić, MFIAP,  /Srbija/, Dragan Prole, EFIAP/p  /Bosna i Hercegovina/ i Dejan Selaković, AFIAP /Bosna i Hercegovina/ za postavku i projekciju odabrao je 924 rada.

 

Izložba bosanskohercegovačke fotografije FOTOBiH je izložba koja se svake godine održava u više gradova Bosne i Hercegovine. Za svaki grad se imenuje različit žiri ili selektor tako da su i postavke izložbe različite . Ove godine selektor izložbe FOTOBiH Banja Luka je Dragan Prole, MF AUFBiH, EFIAP/p.

 

Za postavku je odabrao 120 fotografija na dvije teme.

 

NAJAVA IZLOŽBE NA RTRS-u

 

KATALOG IZLOŽBE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIAP Plaketa - Banja Luka Salon

Naši prijatelji