UFKK BL stranica na facebook-u!
UFKK BL stranica na twitter-u!
Otvoren 17. Salon fotografije i Izložba FOTOBiH Banja Luka 2023
Četvrtak, 14 Decembar 2023 06:32

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, u petak 8.12.2023. godine u 19 časova, otvoren je 17. Međunarodni salon fotografije „BANJA LUKA 2023“ i izložba FOTOBiH Banja Luka 2023.

 

Da bi smo održali kontinuitet u organizaciji AUFBiH-a, iskoristil smo priliku da organizujemo Dane BiH fotografije, a sve aktivnosti koncentriišemo na otvaranja izložbi te dodijelu zvanja i priznanja najuspješnijim pojedincima i klubovima.

 

 

Prisutnim se obratio predsjednik kluba Milorad Kašćelan, koji je napravio kratak osvrt na rad i aktivnosti kluba i AUFBiH u prethodnom periodu.

 

Proglašeni su najuspješniji klubovi i autori, i dodjeljena domaća i međunarodna umjetnička zvanja u Bosni i Hercegovini. Umjetnički savjet Asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine dodjelio je našem članu Ognjenu Goluboviću zvanje fotograf I klase.

 

Za najuspješniji foto klub u Bosni i Hercegovini u 2022. godini proglašen je Univerzitetski foto kino klub iz Banjaluke.

 

Na listi deset najuspješnijih autora u Bosni i Hercegovini u 2022. godini nalazi se devet članova našeg kluba - Dragan Prole, Milena Erceg, Jovica Panić, Milrad Kašćelan, Ahmet Rešidović, Vladimir Tadić, Ognjen Golubović, Gordana Popović i Saša Knežić.

 

Shodno ostvarenim rezultatima na međunarodnoj sceni, uručena su zvanja FIAP Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost. Visoko umjetničko zvanje dobio je naš član: AFIAP - Jovica Panić. Čast da uruči domaća i međunarodna zvanja, kao i nagrade sa Salona fotografije i izložbe FOTOBiH imao je predsjednik Umjetničkog savjeta AUFBiH, Dragan Prole.

 

Obraćajući se prisutnim, istakao je da mu je drago da ponovo uz veliki broj ljubitelja fotografije otvaraju najveću fotografsku manifestaciju u Bosni I Hercegovini i jednu od najznačajnijih u regionu.

 

Takođe je naglasio, da je karakteristika izložbi koje organizuje Univerzitetski FKK, konstantan kvalitet i veliki odziv velikog broja autora iz cijelog svijeta, kao i da je Banja Luka cenar fotografskih dešavanja u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine, Ozren Božanović, uručio je diplome najuspješnijim autorima i klubovima u Bosni i Hercegovini, i proglasio izložbe otvorenim.

 

KATALOG IZLOŽBE - 17. Međunarodni Salon fotografije - Banjaluka 2023

 

KATALOG IZLOŽBE - FOTOBiH Banja Luka 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIAP Plaketa - Banja Luka Salon

Naši prijatelji